BISTRE REŠITVE že več kakor 20 let!

Martin Vavpotič: CLOCWORKS WARRIOR


MPC 12,00€

RAZPRODANO

Dosegljiva v različnih
e-formatih na
smashwords.com in amazon.com.
Martina spremljajte na blogu
martinvavpotic.wordpress.com

Izšla 2012

CLOCKWORKS WARRIOR (VOJŠČAK URARSTVA)
Napeta fantazijska steampunk novela v angleškem jeziku mladega slovenskega avtorja Martina Vavpotiča je bila nagrajena na mednarodnem srečanju Evropske zveze ljubiteljev znanstvene fantastike (ESFS) EUROCON 2013 Kijev, Ukrajina.

Carrus Vertigelli je mlad aristokrat, ki se vključi v Ustanovo Učenjakov (Scholar Society). To je najveličastnejša akademska institucija v Hegemoniji. Pridruži se Urarstvu (Clockworks), kjer izdelujejo majhne leteče stroje imenovane vo-oči (speyes), ki so izvidniki vojaških legij Hegemonije. Nekega dne se je nenadejano pričela vojna, v kateri se pojavi skrivnosten sovražnik, ki brez opozorila opustoši mnoge pokrajine Hegemonije. Carrus se vrže na delo in s svežimi idejami poživi Urarstvo, prenovi zastarele modele vo-oči in s tem se vojna začne preobračati v korist Hegemonije. Toda na ta način pritegne pozornost sovražnika, ki se prične zanimati za Urarstvo. Na bojišču se pojavijo nove sovražne naprave, ki preprečujejo delovanje vo-oči. Vojna se spremeni v besno tekmovanje plenilca in plena, saj poskušajo v Urarstvu izdelati proti-proti naprave in oboroževalna spirala se začne. A sovražnik se odloči, da bo proti Urarstvu uporabil bolj neposredno metodo …

PRODAJNI POGOJI

ZANIMIVOSTI O KNJIGI, NOVICE, PREDSTAVITVE, ITD.

MARTIN VAVPOTIČ JE DOBITNIK ESFS ENCOURAGEMENT AWARD, KI JO JE PRIJEL NA
EUROCON 2013 KIJEV, UKRAJINA
European Science Fiction Society (ESFS) je mednarodna organizacija profesionalcev in ljubiteljev znanstvene fantastike in fantazije (ZF&F). Ustanovljena je bila v Trstu leta 1971. Od takrat vsaj na dve leti organizira Eurocon, konvencijo za promocijo spekulativnih umetnosti. ESFS podeljuje evropske ZF&F nagrade na različnih področjih. Aprila leta 2013 jo je v Kijevu v Ukrajini podelila Martinu Vavpotiču za spodbudo in pogum pri ustvarjanju za njegovo steampunk novelo Clockworks Warrior (Vojščak Urarstva).

IZ OCEN NA SMASHWORDS IN AMAZON

Yvette Pelger, 13. junij 2012, 4*/4 - Čudovita zgodba, ki da krila tvoji domišljiji. Nenadoma spoznaš, da si vstopil v popolnoma nov svet, ki je briljantna kombinacija vsakodnevnega življenja s fantazijskim, da dobiš nov zagon in na novo zgradiš svojo domišljijo.

Emmerich, 16. november 2012, 3*/4 - Kupil sem zgodbo, ker me zanimajo novi slovenski avtorji. Knjiga je bila v angleščini, kar je bilo še lažje zame. Bil sem skeptičen, a sem bil nato prijetno presenečen … (sledi kratek opis vsebine) … Stil pisanja je dober, čeprav se najdejo robati trenutki, a se vseeno bere gladko. Zaplet je preprost in pisan v dobrem ritmu. Nekatere akcije so malce naivne, vendar vedno funkcionirajo v okvirju zgodbe. Vsekakor dobra novela in prava osvežitev v sedanjem pisateljskem svetu vampirjev, volkodlakov in drugi pravljičnih bitij.

 

  NA ZAČETEK

Domača stran | O podjetju | Kazalo strani | Povezave | Prodajni pogoji

Copyright © 2014 PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor. Vse pravice pridržane. Spremenjeno: 10.01.2019.