BISTRE REŠITVE
Tradicija od aprila 1994 naprej!

  WWW PRO-ANDY      

ZALOŽBA        TRGOVINA KARAKONDŽULA        OBLIKOVANJE        RAZNO ◊     ◊ NOVICE ◊     ◊ PRODAJNI POGOJI

   NAZAJ V e-KNJIGARNO    NAROČILO     ZANIMIVO O KNJIGI

DRAGO MARIO ŠIJANEC / MARIANO DRAGO - tujec v dveh domovinah

MARKO KOŠIR
IZID: oktober 2011


MPC 38,00€ +
3,00€ poštnina po povzetju

Velikost 14,8 x 21,0 cm
strani 396
trda vezava,
fotografije, pregledi, seznami,
za starost od 18 let naprej
 

IZJAVA PROFESORJA DIRIGIRANJA IZ SALZBURGA

Ko sem bil njegov mladi učenec, je bil stik z maestrom Dragom osredotočen na pedagoški del, brez kakšnih posebnih človeških vtisov. Spomnim se, kako so se mu zarosile oči, ko je govoril o svojih potovanjih v rojstni Maribor, da je obiskal mamico (uporabljal je španski izraz madrecita).

Njegove kulturne, intelektualne sposobnosti in interesi so presegali glasbo. Nekaj njegovih zelo ostrih in utemeljenih pripomb mi je ostalo za vedno v spominu in so mi pomagale pojmovati glasbo kot celotni kulturni fenomen. To skušam tudi danes posredovati svojim učencem v Mozarteumu.

Slavni pokojni dirigent Carlos Kleiber, ki je odraščal v Argentini, se je večkrat z velikim spoštovanjem spominjal učnih ur z maestrom Dragom. Maestro bi bil zelo vesel, če bi vedel, da se pripravlja delo o njem. Pogostokrat sem ga slišal tarnati, da ni deležen pravega priznanja.

Jorge Rotter, profesor dirigiranja v Mozarteumu v Salzburgu, bivši šef dirigent simfoničnega orkestra iz Rosaria (1968–1976) in Šijančev učenec.


Drago Mario Šijanec je neznan tudi med muzikologi. Večinoma zamahnejo z roko, da je bil le dirigent za "plehmusko". A to je človek, ki je ustanovil še danes edino stolico za dirigiranje v Južni Ameriki. Vsi sodobni dirigenti s tega dela sveta so njegovi učenci. Je prejemnik medalje Mozarteuma iz Salzburga, kar je najvišje svetovno priznanje na področju dirigiranja. V njegovem času je bil eden od desetih najbolj pomembnih dirigentov na svetu.

Vsa pričevanja iz knjige vedno znova dokazujejo, kako malo cenimo svoje rojake in posledično tudi sebe. Glede na številčnost naroda, smo med najboljšimi na svetu, a si to še vedno ne upamo priznati.

POSEBNA PONUDBA

Popust 50%
za internetno naročilo do 31.5.2020 ali do odprodaje zalog.
Cena s popustom:
19,00€
in ni poštnine!

 

 

NAZAJ V e-KNJIGARNO
NAROČILO NASLOV

S klikom na NAROČILO se odpre okno za pošiljanje e-pošte. Za naročilo knjige po povzetju navedite:

  • ime in priimek,
  • naslov,
  • pošto in kraj,
  • število izvodov.

Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje in naročilo. Osebni podatki, ki nam jih posredujete za naročilo knjige, se bodo uporabili le za enkratno pošiljanje knjige.
Ko bo knjiga poslana, vaše podatke izbrišemo iz naših podatkovnih baz. Knjigo boste prejeli v roku do 4 delovnih dni po vpisu naročila, če je vaše naročilo popolno.
V primeru težav nam pišite na knjigarna@proandy-sp.si ali pokličite po telefonu
041 732 342 vsak delovnik med 9:00 in 12:00 uro in od 14:00 do 16:00 ure.

Preverite še splošne prodajne pogoje.

ZANIMIVOSTI O KNJIGI, NOVICE, PREDSTAVITVE, ITD.

PREDSTAVITEV KNJIGE V VIDEO OBLIKI (23. 4. 2020, svetovni dan knjige in avtorskih pravic)

 

domača stran podjetje povezave kazalo strani
 

NA ZAČETEK STRANI

Copyright © 2020, PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor. Vse pravice pridržane. Zadnja sprememba na strani: 25.04.2020