Podjetje PRO-ANDY s.p. Maribor 

INSTRUMENTARIJ STUDIO 49

V internetnem ceniku niso prikazani vsi izdelki iz programa STUDIO 49. Za popoln cenik in katalog izdelkov pošljite sporočilo na e-mail info@proandy-sp.si.
Cenik v PDF obliki

Serija 500 EasyCussion

Serija 1000 CompactLine
ksilofoni, metalofoni, bas-resonatorji
Serija 1600
zvončki, ksilofoni, metalofoni
Serija 2000
zvončki, psalter
Serija 2000
ksilofoni, metalofoni
Serija 2000
melodični resonatorji KBN, dodatki
Serija 2000
basovski, kontrabasovski resonatorji
Serija 2500
ksilofon, zvončki
Ritmični instrumenti
templ blok, ropotulje, shakerji, triangli, kastanjete, claves, itd.
Instrumenti z opno
pavke, timpani, djembe, cajons, bobni, ročni bobenčki, tamburini, congas
Udarjalke
Stojala, dodatni pribor, torbice
SPLOŠNE OPOMBE K INSTRUMENTARIJU
 
Če je udarjalka v kompletu, je to posebej navedeno. Sicer je potrebno udarjalko kupiti posebej. Instrumenti z opno imajo lahko opno iz naravnega (koža) ali umetnega (plastika) materiala. V kolikor ta možnost obstaja, je to posebej navedeno.

Cene so v € (EUR) in so informativne. Veljajo od 20.9.2009 do preklica. Vsebujejo 20% DDV. Dejanske cene so napisane na računu ali predračunu. Za večje količine priznavamo popuste. Za v celoti plačan predračun nudimo 5% skonto.
TABELA KOLIČINSKIH POPUSTOV

KAT Od neto € vrednosti Do neto € vrednosti Odstotek
popusta
01 0,00 1.000,00 0
02 1.000,01 2.000,00 3
03 2.000,01 3.000,00 7
04 3.000,01 4.000,00 10
05 4.000,01 6.000,00 12
06 6.000,01 naprej 15
Za ustanove za otroke s posebnimi potrebami veljajo posebni popusti! POKLIČITE!

Cenik v PDF obliki

NEKAJ ZAPISOV O LESU
Instrumenti so izdelani iz najkvalitetnejših materialov. Postopki obdelave lesa so vrhunski, prav tako izbira lesenih polizdelkov. V uporabi je več različnih vrst lesa. 
       Ohišja instrumentov so izdelana iz smrekovega lesa. Pri cenejših modelih so iz vezanih smrekovih plošč, sicer pa iz masivne smrekovine. Ploščice ksilofonov so lahko iz palisandra (eksotični les iz Afrike) ali paduka (eksotični les iz Male Azije). V kolikor so iz paduka, so rdečerjave barve in v več niansah. Njihov prerez je kvadratičen z rahlo zaobljenimi robovi. Ploščice iz palisandra so temnorjave barve v več močno izraženih niansah. Njihov prerez je dvostransko izbočen (lečast) z bolj ostrimi robovi. Ker se les odziva na spremembe okolja (temperatura, vlaga, sončna osvetljenost), lahko zaznamo spremembe v barvi in višini tona. Palisander in paduk sta znana, da se dobro upirata spremembam okolja in se njun zven kar najmanj spreminja. Od novembra 2005 je v uporabi tudi južnoameriški les.
 
GRILODUR - ODLIČEN NADOMESTEK ZA LES
       V seriji 2000 so ploščice tudi iz grilodura. So svetlo rjave barve (beige) v eni niansi. Grilodur je umetna masa z odličnimi zvočnimi lastnostmi. Na spremembe okolja se skoraj ne odziva in praktično vedno zadrži enako barvo in višino tona. Zven ploščic je torej vedno enak. Prerez ploščic je enak kot pri palisandru, torej lečast.
KOVINA, OPNE IN LAK
      Metalofoni imajo prav tako ohišje iz smrekovine, bodisi kot vezano ploščo ali kot masivni les. Ploščice so narejene iz aluminija pri cenejših modelih in zvenečega (srebrnega) jekla pri dražjih. Pri zvončkih serije Cantabile so dodatno pobarvane z rumeno barvo.
      Pavke in bobni so narejeni iz mahagonija ali rdeče bukve in lakirani z več plastmi izredno kvalitetnega laka v več nanosih. Činele so izdelane iz zlitine, t.i. srebrne bronce. Lahko imajo opno iz naravne kozje kože ali posebne plastike.
 
BARVA, ZVEN IN KVALITETA TONA
       Če želimo doseči pravilen zven posameznih instrumentov, moramo uporabiti tudi ustrezne udarjalke. Nekateri menijo, da je vseeno katero udarjalko uporabimo. Pa ni tako! Preizkusite sami in boste videli, da različne udarjalke dajo različen zven na istem instrumentu.
       Na tržišču je tudi nekaj drugih ponudnikov instrumentov za Orff-Schulwerke, vendar njihovi instrumenti ne zvenijo enako, kakor avtentični instrumenti, ki jih izdeluje Studio 49. To je zato, ker jih v Münchnu izdelujejo po natančnih navodilih Carla Orffa in iz točno določenih, a zelo dragih naravnih materialov. Vendar le-ti zagotavljajo točno določeno barvo, zven in kvaliteto tona.

Predstavitev podjetja STUDIO 49 iz njihovega kataloga
Podjetje STUDIO 49 iz Münchna v Nemčiji je tesno povezano z življenjskim delom Carla Orffa. Od ustanovitve leta 1949 dalje smo instrumente neprestano razvijali. Pri tem smo upoštevali nova spoznanja in pedagoške zahteve. Obrtno znanje, zagotavljanje kvalitete in uporaba modernih tehnologij za izdelavo so osnova za oblikovanje instrumenta. Mnogi zunanji strokovnjaki so že več kot 30 let naši zvesti sodelavci. Odločajo pri izbiri pravilne vrste lesa, pri skrbnem skladiščenju, sušenju in natančni obdelavi lesa. Tukaj lahko uporabimo njihovo strokovnost in dolgoletne izkušnje. Naš cilj je bil vedno izdelovanje visokokvalitetnih glasbenih instrumentov. Njihova izdelava mora ustrezati vašim glasbenim zahtevam. Ker našim instrumentom že toliko časa izkazujete vaše zaupanje, je to za nas še dodatna obveza in motivacija. Poleg Orffovih instrumentov za šole izdelujemo še instrumente za profesionalne glasbenike. Na primer: vibrafon, marimba, koncertni ksilofon, koncertni zvončki, itd., oglašujemo v dodatnem katalogu Royal Percussion.
 

domača stran | instrumentarij | servis | delavnica | Carl Orff | razno 

Podjetje PRO-ANDY s.p. Maribor

Strani so avtorsko zaščitene © 2004-2007 Ivanuša Andrej, Maribor. 
Vse morebitne napake na teh straneh in pripombe naslovite na info@proandy-sp.si.
Stran je bila obnovljena: ponedeljek, 03. januar 2011